tisdag 28 februari 2012

Downshifting - ÅSS Föreläsning

Här kan du se Jörgen Larssons föreläsning om downshifting. Föreläsningen handlade mycket om föräldraperspektiv och livskvalitet. 

http://bambuser.com/v/2409009

tisdag 21 februari 2012

Downshifting

Föreläsning 28 februari kl. 18.30. ÅSS Göteborg, Järntorget 7. 

”Downshifting” handlar om att växla ner, genom att exempelvis arbeta mindre och konsumera mindre som steg för att öka sin livskvalitet. Det handlar också om att fundera över vad som verkligen är viktigt i sitt liv.

Nästa veckas föreläsare heter Jörgen Larsson och är doktorand i sociologi vid Göteborgs Universitet.

Tisdag 28 februari 18.30-ca 20. Gratis för medlemmar, 50 kr för övriga. Anmäl dig senast 24 februari.

måndag 20 februari 2012

Bemötande och hjälpmedel - Häng med ÅSS

Till nästa Häng med ÅSS bjuder vi in vår redaktör Mona Ringebrand och pratar om medlemstidningen. Vi tar särskilt upp nästa och föregående nummers tema; bemötande samt hjälpmedel. 

Så är du intresserad av bemötande eller hjälpmedel borde du absolut putsa webbkameran och titta in i vår hangout. Har du en intressant historia om bemötande kan det kanske vara möjligt att påverka innehållet i tidningen till och med. 

Tid: Onsdagen 29 februari kl 15.00 - 16.00. 

Precis som förra gången är vi öppna för alla sorters frågor som har med ångestsyndrom eller vår förening att göra. Du behöver inte vara medlem, göteborgare eller drabbad själv. Vi är glada för alla som vill titta in och stötta på olika sätt. 

Img_1735

Vad är Hangout?

Det är en funktion för möten eller samtal via webbkamera på Google Plus. (Googles motsvarighet till Facebook, kan man kanske säga.) 

Gå till plus.google.com och skapa ett konto. Har du redan ett konto hos någon av Googles tjänster är du kanske redan med. Sedan söker du reda på ÅSS Göteborg sida och lägger den i en cirkel. Då ser du i ditt flöde när vi bjuder in till en hangout.

Första gången blir du ombedd att installera en plugin. Tacka ja till det. Liksom proceduren där du skapar ett konto händer det bara en gång.

Välkommen!

onsdag 8 februari 2012

Häng med ÅSS!

Med början nästa onsdag bjuder vi in nyfikna att diskutera och "hänga" med ÅSS Göteborg via Google Plus och videofunktionen "hangout". Du bestämmer vilka ämnen vi pratar om! 

Läs mer på ÅSS Göteborgs egen sida på Plus. Vilket ämne skulle du vilja att vi tog upp?
https://plus.google.com/u/0/b/101269458043736606110/

Här kommer några förslag:

  • Vad är paniksyndrom, social fobi och generaliserat ångestsyndrom.
  • Terapi och läkemedel.
  • Mindfulness, medveten närvaro och acceptans. 
  • Om vårens föreläsningar och aktiviteter på ÅSS. 
  • Om temat i medlemstidningen ÅSS Emellan.
  • Vad står patientföreningen ÅSS Göteborg för och hur ska vi göra för att locka fler medlemmar?

Google Plus är fortfarande nytt och okänt, om man jämför med Facebook, men många som finns där tycker det är enklare att diskutera och träffa nya kontakter där än på Facebook, Twitter eller traditionella bloggar. Du är varmt välkommen dit för att undersöka stället själv. Fråga här om du vill ha extra hjälp!

Vi ses!