fredag 23 oktober 2015

ÅSS provar direktsänd video - Periscope

Vad händer i London tro?

ÅSS på Periscope

På ÅSS är vi nyfikna på hur vi kan använda sociala medier och nya digitala tjänster för att nå ut. Nu har vi tänkt prova Periscope en period. Det är en app för smarta telefoner där man direktsänder video. Tittarna kan delta med frågor och kommentarer via textrutor i videon i realtid. Sändningen sparas bara i ett dygn, så känslan av direktsändning är påtaglig. Det går även att titta via webben, men då utan möjlighet att kommentera eller ställa frågor.

Ny sändning

Intresserade får reda på att en sändning startar genom att ha appen installerad och leta på en karta eller i en lista över tillgängliga sändningar. Man kan även följa användare och få en notifiering då den startar en sändning. Till exempel vårt ÅSS Göteborg-konto!

Det går att se sändningarna både via webben och via appar (gratis) till iOS (iPhone) eller Android. Vill du ställa frågor eller kommentera är det apparna som gäller, det går inte via webben, tyvärr. Gå till Periscope.tv på din mobil och ladda ner. På webben går du till ÅSS Göteborgs Periscope-sida.

Anonymitet?

Nu du hoppar in i en sändning och när du skriver en kommentar syns namn (eller smeknamn) samt en liten profilbild från ditt konto. 

En sändning med kommentarer.
Observera att du själv bestämmer hur anonym du vill vara på ditt Periscope-konto. Vill du vara helt anonym ser du till att ställa in ditt namn, ditt smeknamn samt din profilbild så ingen känner igen dig. Eftersom Twitter äger Periscope kan det vara så att namn och profilbild hämtas automatiskt därifrån men alla uppgifter kan ändras i efterhand för den som vill. Dubbelkontrollera detta om det är viktigt för dig att ditt namn inte syns.

Vare sig du väljer att delta med eget namn eller inte så kommer sändningen att försvinna från nätet efter ett dygn.

Periscope-sändning under Öppet Hus

Nu har vi planerat några korta direktsändningar från ett separat rum på ÅSS Göteborg under vår Öppet Hus-tid (torsdagar kl. 17-20). Själva sändningen startar kl. 17:30 och kommer vara cirka 15-20 minuter lång.

På vår premiärsändning 29 oktober 17:30 har vi tänk prata om vad ÅSS är för förening och vilka vi vänder oss till. Men samtidigt välkomnar vi alla möjliga frågor från deltagarna.

Redigerat tisdag 2015-10-27

Vi gjorde en testsändning på tisdag eftermiddag. Gå in och kolla innan den försvinner om ett dygn. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar