fredag 14 januari 2011

Fredagsbetraktelser: Hejdå

Bear_2

          Idag är tiden inne för mig att säga på hejdå på riktigt, i alla fall för ett tag, vilket känns lite vemodigt. Samtidigt är anledningen att jag behöver göra det väldigt rolig. Onsdag kväll nästa vecka beger jag mig nämligen av mot Australien och min ’andra hemstad’ Adelaide. Jag kommer att vara ”down-under” i fem månader, och där plugga lite på distans, jobba några veckor, resa runt en del och i övrigt se mig omkring i min egen takt.

          Första gången jag kom till ÅSS var jag en osäker och ganska ensam 16-åring. Det är nu ca sju år sedan jag följde med en bekant till ungdomsgruppen och jag var väldigt nervös vid mitt första besök. Men även om det tog ett tag innan jag kände mig helt hemma i och litade på gruppen, så kände jag mig välkommen så fort jag kom innanför dörren.

          ÅSS Göteborgs ungdomsgrupp kom att betyda oerhört mycket för mig. Äntligen träffade jag andra i liknande ålder och med liknande erfarenheter. Jag fick nya vänner tack vare gruppen. Som för en del andra blev det så småningom så att min medverkan i gruppen gick i vågor. Vissa perioder gick jag regelbundet och andra perioder mer sporadiskt. Men det var en trygghet att veta att ÅSS fanns där om och när jag ville.

          Hösten 2007 fick jag möjlighet att börja arbeta på ÅSS som vikarie. Jag startade med att arbeta främst med ungdomsverksamheten men med tiden utvidgades mina arbetsuppgifter till att röra även ekonomi, webb med mera. Jag är glad att jag kunnat göra något i gengäld för ÅSS som gett mig så mycket och jag känner mig lyckligt lottad, särskilt i min unga ålder, som fått möjlighet att arbeta på en så utvecklande, meningsfull och förstående arbetsplats.

          Nu avslutas mitt vikariat och både jag och mina kollegor har varit inställda på att detta skulle bli ett definitivt hejdå för min del. Dock har olika händelseutvecklingar de senaste dagarna gjort att jag erbjudits att komma tillbaka till ÅSS efter min resa, fast då på en 25%-ig tjänst. Även om omständigheterna är tråkiga så känns den här nya lösningen väldigt bra.

          Så även om Fredagsbetraktelser nu läggs på is så är det mycket troligt att de kommer tillbaka i höst. Och jag tror och hoppas att ÅSS-bloggen kommer att fortsätta leva även medan jag är bortrest. Jag vill passa på att tacka mina underbara kollegor, vår fina styrelse och alla härliga medlemmar för tiden hittills. Vi ses igen i augusti!

Varma hälsningar och på återseende,
Vimbai Chivungu, deltidsanställd på ÅSS Göteborg 

 

Ps. Under min resa kommer jag att skriva i min privata blogg, om du vill följa mig där, maila mig på vimbai_87[at]hotmail.com för att få adressen.

Ris, ros, frågor eller synpunkter om bloggen? Kommentera gärna!

6 kommentarer:

 1. <meta charset="utf-8"><span class="Apple-style-span" style="font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 12px; color: rgb(68, 68, 68); line-height: 18px; ">Tack för dina underbara krönikor på bloggen. Hoppas du får en riktigt bra resa!</span>

  SvaraRadera
 2. Tack, Daniel! Ha det riktigt bra här hemma : )

  SvaraRadera
 3. Tack för det korta men bra samarbete i haft och hoppas du får en underbar resa "down under" :-)

  SvaraRadera
 4. Lycka till och välkommen tillbaka! Kommer att sakna dina fredagsbetraktelser som alltid varit givande att läsa. Kramonika

  SvaraRadera
 5. Tack, ta hand om er : )

  SvaraRadera
 6. Hej då Vimbai!<br>Hoppas du får en härlig resa, hälsa kängruerna från mig :)<br>Välkommen tillbaka i höst!<br><br>Vänliga hälsningar från Emma

  SvaraRadera