fredag 20 augusti 2010

Fredagsbetraktelser: Snart slut på semestertider

          Hej på er! Idag vill jag börja med att säga att en medlem tipsade mig om att texten jag hade med i förra veckans inlägg även är en låt, som Agnetha Fältskog spelat in. Låten finns att lyssna på här.

          Detta har varit den första riktiga jobbveckan för mig men det har ändå inte varit riktigt som vanligt ännu. På måndag är dock alla kollegorna tillbaka från sina semestrar och då ska väl saker så sakteliga börja återgå till det normala. Det ska bli roligt att träffa de andra igen.

          Nu är höstprogrammet i stort sett färdigt och om inget oförutsett sker så kommer det att skickas ut så fort som möjligt nu i slutet av augusti, som lovat. Jag hoppas att ni medlemmar kommer att tycka att det är ett välfyllt och varierat program.

          I veckan har både jag och min kollega Ellinor fyllt år, lustigt nog. Jag är riktigt nöjd med min födelsedag. Imorgon ska jag skriva min sista tenta i Engelska A-kursen som jag läst, eftersom jag var iväg på ÅSS läger när mina klasskamrater skrev den i maj. Annars kommer jag sedan i höst att fokusera på Jane Austens litteratur, då jag tänker kombinera en liten kurs på kvartsfart med jobbet på ÅSS. Så om jag i framtida inlägg plötsligt skulle låta som en hjältinna ur en brittisk 1800-talsroman så vet ni varför!

          Kanske känner just du att du har något som du vill dela med dig till andra medlemmar? I så fall tar ÅSS Emellan:s redaktör Mona tacksamt emot bidrag till tidningen. Ni är varmt välkomna att skicka in tankar, recensioner, dikter etc. till redaktion@comhem.se. Om just ert bidrag inte skulle få plats i kommande nummer så kommer det med en annan gång istället.

          På tal om något annat så byter Västtrafik i helgen till vintertidtabell, vilket ju kan kännas lite märkligt. Jag tycker att det känns motigt nog att erkänna att hösten är på väg, men samtidigt är det ju trots allt höstterminen som börjat nu. Tiden går så fort. Och ändå känns det som att det varit en väldigt lång sommar för mig. Paradoxalt.

          Ett litet tips: Ifall ni gillar thaimat så har restaurangen Lai Thai på Andra Långgatan en väldigt fin lunchbuffé vardagar kl 11-15.

          Avslutningsvis vill jag dela med mig av en rad ur en Markus Krunegård-låt, som jag tycker mycket om. För vissa kanske raden kan verka lite kall eller hård, men jag ser den mer som en stillsam påminnelse om att man ibland nog överdramatiserar vissa misstag man gjort när man ser dem som katastrofala.

          "Ibland gör man rätt, ibland gör man fel. Lev med det."

Med önskan om en inte alltför regnig helg,
Vimbai Chivungu, deltidsanställd på ÅSS Göteborg

 

Ris, ros, frågor eller synpunkter om bloggen? Kommentera gärna!

1 kommentar:

  1. Kul att du är tillbaka igen! Jag har saknat de utförliga fredagsbetraktelserna! Petra

    SvaraRadera