onsdag 23 mars 2011

Matchmaking?

OBS! Uppdaterat inlägg. Se nedan.

Matchmaking-kort2

En medlem skrev ett förslag till styrelsen om vi kan ordna en "matchmaking"-funktion. Detta så att medlemmar enklare kan komma i kontakt med likasinnade. Det skulle kunna vara ett stort stöd för oss med olika former av ångest och social fobi till exempel. 

Termen "matchmaking" fick jag från Webcoast i helgen. (Behövs det ett bättre namn?) Intresserade talar om vad man söker eller vad man erbjuder, så folk kan hitta varandra. Det fanns en annan lösning kallad "passioncloud" som jag också blev intresserad av. En initiativtagare skriver en rubrik och så kan andra som är intresserade av samma sak haka på. 

En fråga på Facebook visade att det finns ett påtagligt intresse. Nu är frågan hur vi går vidare? Allt är väldigt luddigt fortfarande. Är vi överens om problemet? Folk med ångestproblem kan stänga inne sig själva och därmed få svårt att delta i aktiviteter samt skapa nya kontakter. I ursprungsförslaget talades det om två sorters lösningar; en analog och en digital.  Alltså dels en pärm i ÅSS lokaler vid Järntorget samt en lösning på webben. Ska vi köra på båda spåren? Viktigt är att den är tillgänglig för människor som inte är vana vid datorer och webben, eftersom vi har en del medlemmar som tillhör den kategorin. 

Jag känner att vi är en viktig fråga på spåren och hoppas vi kan hitta en lösning tillsammans! Är du med? 

Alla hjälp mottages tacksamt. Stort som smått.

--

Uppdaterat efter styrelsemötet 20 mars:

Styrelsen tyckte detta var en bra idé. Frågor vi vill ha hjälp med:
  • Deltagare till en grupp som jobbar vidare med detta. Anmäl ditt intresse via Facebook, blogg, e-post eller ÅSS kansli.
  • Ett bättre namn än "matchmaking"? Gärna mer svenskklingande. 
  • En pärm på kontoret är inte så svårt att lösa. Det största arbetet gäller antagligen hur en lösning på webben skulle se ut. Hur kan en sådan se ut och fungera? Idéer mottages tacksamt. 

 

 

1 kommentar:

  1. Vi har en "matchmaking-anslagstavla" i våra lokaler på Järntorget och avvaktar med en eventuellt webblösning. Får vi fler intresserade kan det snabbt bli aktuellt igen.

    SvaraRadera