fredag 19 februari 2016

Ångest och läkemedel

Den 23:e februari, är det dags för nästa föreläsning i ÅSS lokaler, denna gång med temat ”Ångest och läkemedel”.


Många nya läkemedel är effektiva, men kan också vara beroendeframkallande. Bensodiazepiner finns fortfarande hos apoteken, medan barbiturater och meprobamat har tagits bort på grund av deras biverkningar. Det finns även läkemedel som inte leder till beroende men som kan påverka individer genom andra mekanismer, och viktigast bland dessa är de antidepressiva läkemedlen.


Denna kväll får vi besök av Ingvar Karlsson, som är överläkare, docent och psykiater. Han kommer fokusera på hur man kan minska ångest med hjälp av läkemedel, och talar även om deras effekter och biverkningar. Föreläsningen kommer pågå i ungefär 1,5 timme och kan även komma att spelas in till förmån för intresserade som inte kan närvara. Publiken kommer inte att filmas.

Vi har även lagt upp föreläsningen som ett Facebook-event. (Observera att anmälan via Facebook inte är en garanti för plats!)


Föreläsningen sätter igång kl. 18.30, men kom gärna i god till för att vara säker på att få plats. Kostnadsfritt för medlemmar i ÅSS och 50 kr för övriga.

Varmt välkomna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar