fredag 3 september 2010

Fredagsbetraktelser: Valdebatt, utomhusbio, höstprogram och kladdkaka

          Nu är vi inne i september, tycker ni som jag att tiden går väldigt fort? Valet är nu bara veckor bort och valdebatten är i full gång. Det är lätt att känna sig överhopad med information, men som med så mycket annat så gäller det kanske att försöka sålla. Personligen orkar jag inte följa precis allting, på samma sätt som jag inte tittar på eller läser alla nyheter, för att vara varsam om mig själv.

          I veckan åkte jag till Bergsjöbadet som jag faktiskt aldrig varit vid förut. Det var riktigt vackert och jag hade tur med vädret. Jag vågade till och med ta ett dopp och låg sedan och solade på klipporna. Underbart. Kanske var detta mitt sista dopp för i år, men vem vet, kanske blir det fler.

          Nu är sommarfestivaler och kulturkalas över men det betyder inte att inget händer i stan. Hösten bjuder på konserter, teaterföreställningar och biofilmer om man är intresserad av sådant. Den närmsta veckan bjuder Göteborgslokaler in till gratis utomhusbio runtom i Göteborg. Ikväll kl 20.30 visas klassikern Fame i Haga/Linné. Resten av programmet finns att hitta här.

          Hösten bjuder förstås också på ett späckat program här på föreningen, som jag hoppas att ni alla fått ta del av nu. Programmet ligger ju även ute på hemsidan. Två nyheter den här terminen är avslappningsgrupp och självhjälpsgrupp för kvinnor 50+. Det blir även spännande föreläsningar, en workshop med mera.

          Avslutningsvis idag vill jag tipsa om ett recept. Igår bakade jag kladdkaka i microvågsugnen och den blev jättegod (även fast jag drog ner lite på sockermängden). Receptet finns här.

          Ha det så fint!
Vimbai Chivungu, deltidsanställd på ÅSS Göteborg

 

Ris, ros, frågor eller synpunkter om bloggen? Kommentera gärna!

Bild_003

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar