tisdag 26 april 2016

Årsmöte - vad ska det vara bra för?

En snöblaskig söndag i slutet av april var det dags för årsmöte i ÅSS Göteborg. Årsmötet är på sätt och vis det viktigaste som händer i en förening under året. Det är då alla medlemmar kan säga sitt och påverka. Har styrelsen skött sitt jobb? Ser ekonomin bra ut? Verkar framtidsplanerna vettiga?
  • Hur har det föregående året varit? 
  • Vad vill vi göra det kommande året? 
Det är ju faktiskt inte så att styrelsen och styrelseordföranden är “högsta hönsen” i ÅSS Göteborg. Det är våra samlade medlemmar på årsmötet som är högsta beslutande organ. Årsmötet bestämmer vilka som ska sitta i styrelsen och kan säga åt dem att ändra inriktning eller åtgärda något som inte ser bra ut.

I år uppstod inga stora diskussioner och själva mötesdelen gick snabbt. Ett par nya medlemmar valdes in i styrelsen och årsmötet godkände förslagen till budget och verksamhetsplan. Mötet valde också att ändra i stadgarna på en punkt som gällde antal revisorer.Efteråt samlades vi kring ett par smörgåstårtor samt kaffe med kaka. Då surrades och diskuterades det en hel del.

Ofta brukar nya medlemmar välja en öppet hus-kväll som första besök. Men en ny medlem gjorde sitt premiärbesök hos oss på årsmötet. Ett extra stort tack till dig men givetvis också ett stort tack till alla engagerade medlemmar som gör ÅSS Göteborg till den levande förening som vi faktiskt är!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar