fredag 4 juni 2010

Fredagsbetraktelser: Härligt läger förra helgen

S olen höll oss sällskap stor del av helgen

O mtänksamma och trevliga människor var med

M aten var god och uppskattad

M editiation och qigong fick vi prova på

A vslappnad och varm stämning

R oliga spel och många skratt

L ångpromenader i vackra omgivningar

Ä ven samtala och diskutera gjorde vi

G rillkvällar, glass och stora gräsmattor

E ftermiddagsfika med hembakta bullar

R åddehult är en riktigt trevlig plats att ha läger på!

 

          Jag tycker det är ganska häftigt att man kan resa iväg med en grupp människor där man känner vissa väl men andra betydligt mindre väl - och trots allt känna sig så hemma ochavslappnad. Det är något speciellt med ÅSS-folk, jag har sagt det förut och säger det igen, och jag menar det i den mest positiva bemärkelse.

          På något sätt tror jag att bara vetskapen om att alla vet vad svår ångest handlar om, eller kan handla om, skapar en slags grundtrygghet. Man behöver inte förklara sig eller känna sig dum om något blir lite fel, åtminstone inte lika mycket som i många andra sammanhang. Det är exempelvis helt okej att säga att man tycker en viss situation är jobbig, eller att vilja gå undan en stund.

          Men det härligaste av allt tycker jag nog är att det är så ”högt i tak” och fritt; det finns gott om plats både för allvar och för humor. Man kan prata om ångest och krämpor ena stunden, för att skratta högt i nästa. Och detta oavsett om man är väl bekant med de man umgås med eller knappt pratat med vederbörande förut. Det är häftigt.

          Till alla er som deltog på vårt läger - hela helgen, en dag eller bara ett par timmar - TACK för att ni bidrog till en så varm och öppen atmosfär. Och till alla andra vill jag säga: Följ för guds skull med nästa år! ; )

          Med önskan om en fortsatt solig helg,
Vimbai Chivungu, deltidsanställd på ÅSS Göteborg

 

Ris, ros, frågor eller synpunkter om bloggen? Kommentera gärna! 

 

         

Bild_1842
Bild_1732
Bild_1752
Bild_1712

1 kommentar:

  1. Hej lördag! Här sitter jag i telefon och diskuterar kärlekens vara eller inte vara. Dock kom jag inte iväg på lägret ............men nästa år kanske! Kram från Petra

    SvaraRadera