fredag 12 november 2010

Fredagsbetraktelser: Medlemsmöte

          I onsdags kväll var det dags för medlemsmöte här på ÅSS Göteborg. Kvällen började med att vår ordförande Emma och vår sekreterare Daniel hälsade välkomna och inledde mötet. De gav oss sedan en sammanfattning av föregående års medlemsmöte och gick igenom de punkter som togs upp då. Under förra medlemsmötet använde vi oss av en metod som kallas OPERA-metoden för att få fram idéer och förslag. Nedan följer ett urval av de punkter som kom upp då och som arbetats med under året.

 

           En ommöblering har genomförts på Öppet Hus, i ett försök att skapa mindre sittgrupper och utveckla verksamheten. Vi har haft vernissage, julpyssel, föreläsning om skrattgympa samt workshop i improvisationsteater m.m. Till nästa års sommarläger kommer vi även att bjuda in andra lokalföreningar runt om i landet. Vi har skapat en anslagstavla med brevlåda specifikt för medlemmarna. Vi har startat bloggverksamhet och Facebook-grupper och utvecklas sakta men säkert på webben. Vi har även berättat om föreningen i samband med storföreläsningar.
 

         Punkter att jobba vidare med: Fler aktiviteter av olika slag, exempelvis inom kreativa områden. Arbeta ännu mer med att engagera medlemmar och fånga upp ideella krafter, exempelvis genom särskild mailinglista och kontaktlista på anslagstavlan. Synas ännu mer och nå ut till ännu fler via webben. Bli duktigare på att synas och marknadsföra oss generellt samt visa att vi välkomnar alla, inte bara de som själva är drabbade av ångestsyndrom. Presentera föreningens verksamhet även i samband med våra ordinarie föreläsningar. Ta kontakt med GP och höra om vi kan vara med i deras dagbok.

       

          Efter denna nyttiga och tankeväckande genomgång delades vi in i par för att diskutera och komma fram till nya idéer utifrån tre frågeställningar. Ämnen och föreläsare (där vi skulle försöka komma på 10 förslag) grupper och aktiviteter (4 förslag), samt engagemang/ideella krafter (4 förslag). Idéerna flödade och när tiden var ute lämnades de in till Jonatan och Monika ur styrelsen, som sedan sammanställde förslagen på blädderblocksblad.

 

          Efter denna stund av fokuserat tänkande tog vi en välbehövlig fikapaus. I slutet av pausen visade en medlem en 5-minuters-film om det så kallade Ångestloppet som Fountain House i Stockholm genomför varje år. När pausen var slut tog Daniel och Emma till orda igen och gick igenom de förslag och idéer som arbetats fram. Det var väldigt roligt att se alla bra och spännande tankar som kommit upp; dessa tas tacksamt emot av styrelse och personal som nu ska arbeta vidare med dem och se vad som kan genomföras : )

           

          Med önskan om en trevlig helg,
Vimbai Chivungu, deltidsanställd på ÅSS Göteborg

 

 

Ris, ros, frågor eller synpunkter om bloggen? Kommentera gärna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar