onsdag 24 november 2010

Öppet hus på Ångestsyndromsällskapet

Mona från ÅSS skriver:

Skulle du önska att du kunde gå någonstans och träffa andra även när du inte mår så bra? Stunder när ångest gör att det känns som om du inte kan eller klarar av att vara med andra – fast du samtidigt längtar efter sällskap, längtar efter att vara lite mer ute i världen, se andra och prata lite eller bara sitta tyst och lyssna på när andra pratar? Ett kravlöst ställe där man får vara precis som man är – men där ändå de som är där vet hur det kan vara när man känner sig orolig, ångestfylld eller nedstämd. Ett ställe där man bara får vara utan att prestera och dit man inte behöver anmäla sig i förväg.

Då tror jag att vårt ”Öppet hus” som är öppet mellan klockan 17 och 20 varje torsdag året om, oavsett om det är helgdag eller inte, kan vara något för dig. Adressen är Ångestsyndromsällskapet, Järntorget 7, 3 tr.

På ”Öppet hus” har två värdar till uppgift att ta emot den som är ny och som vill prata enskilt en stund. Som ny vill man kanske första gången bara komma in och se hur det ser ut eller bara ta en fika - och det är helt ok. Det är vi som är där som gör kvällen till vad den blir – här finns inget färdigt program som ska uppfyllas. Ibland pratar vi om det som rör ångest och/eller depression – ibland handlar samtalen om helt andra saker i livet. En del pratar mycket – andra är tysta – precis som det ofta är i livet.

Det är skönt att veta att vad samtalen än handlar om så vet alla på ”Öppet hus” hur det kan vara att inte må så bra som man önskar. Alla har egen erfarenhet. Den vetskapen är värd mycket och gör att man känner sig mer avslappnad och trygg.

Kom ihåg: du är inte ensam! Varmt välkommen!

Mona Ringebrand – ofta en av värdarna
Ångestsyndromsällskapet i Göteborg

Img_2545Img_2547Img_2571Img_2577Img_2579

5 kommentarer:

 1. Det känns jättebra att det finns ett sådant här ställe. Jag tror att behovet är enormt stort! Kram på er alla.

  SvaraRadera
 2. Jag arbetar med ung och ungavuxna som ofta pratar om at ha nånstans att ta vägen "där alla fattar"...just detta att inte behöva förklara sig hela tiden.Har ni ngn åldersgräns nedåt?//C

  SvaraRadera
 3. Åh, vill jättegärna åka dit. synd att jag bor i trollhättan o tycker ofta de är skitjobbigt att åka tåg lr buss.ska försöka komma någon torsdag med bil.tack på förhand

  SvaraRadera
 4. Tack för era svar. Roligt att ni tycker att vår verksamhet är viktig. <br/>Ni är alla så välkomna. Vi har en nedre åldersgräns på cirka 16 år. <br/> <br/>Vi har en ungdomsgrupp som vänder sig till personer mellan 16 och 26, <br/>gruppen träffas onsdagar jämna veckor kl 18-20. Då är det bara att <br/>komma, du behöver inte anmäla dig. Onsdagar ojämna veckor träffas <br/>ungdomarna oftast för sociala aktiviteter i eller utanför våra <br/>lokaler. <br/> <br/> <br/>Den 28 november 2010 16:24 skrev

  SvaraRadera
 5. Vad jag blev glad att se att det finns en sådan grupp i göteborg. Jag är på en mycket svår situation i mitt liv just nu, mycket i huvud som snora hela dag. Kanske kommer jag dyka upp nästa torsdag efter kursen om stress som jag ska börja. Är bara lite blyg att kommer så här själv, men ska försöka vinna blyghet och komma förbi.Grattis för eran initiativ.

  SvaraRadera