torsdag 16 december 2010

Alla drar åt samma håll

Hur kan ÅSS Göteborg använda den kraft och de idéer som finns hos er som besöker oss på webben? Många av er är nöjda med att läsa vad som händer hos oss och kanske lämna en kommentar då och då, men ni andra?

Vi hade tänkt fråga just dig om råd

Du som vill stötta ÅSS är välkommen som frivillig i vår gemenskap. Vi hoppas kunna hitta något för dig. Hittills har aktiva och frivilliga främst funnits på kontoret vid öppet hus, i telefonjouren eller på sommarlägret till exempel. Men nu kan människor samarbeta via webben också. Det öppnar upp nya möjligheter. Vi vill att ÅSS-gemenskapen ska sprida sig och finnas även på webben.

Hmm_idea_flickr_seretuaccidente

Vad kan vi hitta för möjligheter som är intressanta? Något meningsfullt som bygger en vi-känsla och sprider känslan av att vara behövd och uppskattad! Detta är ännu bara på idéstadiet men vi vill gärna ha reaktioner. Tänker vi efter kan vi komma på en hel del uppgifter som personal och styrelse på en ideell förening behöver hjälp med. 

  • Formgivning av vårprogrammet, inbjudan till julfest, årsmöte eller andra utskick till medlemmarna.
  • Skriva texter eller skapa ljud, bild eller video för ÅSS på webben. 
  • Berätta om dina erfarenheter för att minska skam och utanförskap. (Till ÅSS tidning eller i vår videosatsning nästa år.) 
  • Hjälp med att formulera text och kontrollera fakta till insändare, informationsblad och liknande.
  • Komma med idéer till marknadsföring för ÅSS. Annonser. Webben. Andra evenemang. 
  • Handböcker och manualer för personer som inte är vara vid att använda webben.
  • Omvärldsbevakning. Vad händer på webben, i medierna, hos myndigheter på vårt område? 
  • Utveckla och förbättra webbplats, blogg och närvaro på Facebook.
  • Plus fler punkter som vi inte kommit på  själva än...

Många är nöjda med att visa sitt stöd genom att klicka på en "gilla-knapp" på Facebook eller liknande. Det är vi väldigt glada för. Men om det skulle vara så att du vill göra något mer - och ta ytterligare ett steg in i ÅSS-gemenskapen - då hoppas vi att du hör av dig. 

Bakom ligger en annan viktig fråga; hur uppmuntrar vi detta utan att det snabbt blir för mycket merarbete för personal och styrelse? Till att börja med pratar vi om att ta reda på hur intresset ser ut samt få i gång en diskussion på bloggen och Facebook.

Vad tycker du? 

Tack för bilden: Seretuaccidente på Flickr (CC-licens).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar